Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Αυτό το blog σκοπό έχεις να προστατεύσει τα χρήματά σας, από το να καταλήξουν στις τσέπες κάποιου απατεώνα. Ασχολείται φυσικά με μεγάλη πυραμιδωτή απάτη που γίνεται αυτόν τον καιρό, που δεν είναι άλλη από την WorldVentures. Όλη η ιστορία όπως θα γνωρίζετε, έχει να κάνει με πολύ φθηνά πακέτα διακοπών που προσφέρονται από αυτή την "εταιρεία" στα μέλη της, αρκεί αυτά φυσικά να έχουν πληρώσει στην αρχή 360$=262ευρώ και επιπλέον κάθε μήνα να πληρώνουν 60$=43,7 ευρώ. Με αυτές τις προϋποθέσεις μπορούν να απολαμβάνουν "φθηνές διακοπές", και εάν θέλουν μπορούν να βγάλουν και χρήματα, αρκεί να "στρατολογούν" νέα μέλη από κάτω τους, τα οποία με τη σειρά τους θα πρέπει να καταβάλουν τα ίδια ποσά κλπ κλπ κλπ. Δεν αναλύω τους όρους αυτής της απάτης αφού λίγο πολύ θα τους ξέρετε. Το πρόβλημα είναι το εξής:

Κάποιος ο οποίος είναι μέλος μια τέτοιας εταιρείας, μπορεί να βγάλει χρήματα μόνο "στρατολογώντας" νέα μέλη από κάτω του, ενώ δεν μπορεί να βγάλει κάνοντας ταξίδια. Απλά υποτίθεται ότι από τα φθηνά αυτά ταξίδια πληρώνει λιγότερα χρήματα, από ότι εάν τα έκλεινε με κάποιον άλλο τρόπο. Επομένως κάποιος που "εργάζεται" μέσα σε αυτή την "εταιρεία" θεωρεί ότι έχει μεγαλύτερο όφελος με την εισαγωγή άλλων καταναλωτών στο σύστημα, παρά με την ίδια την πώληση ή την κατανάλωση των προϊόντων.

Κάτι τέτοιο όμως βάσει νόμου, αποτελεί ένα ΠΥΡΑΜΙΔΩΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΩΛΗΣΕΩΝ. Ο νόμος που ορίζει κάτι τέτοιο είναι ο νόμος 51/1994, και δεν είναι άλλος από τον νόμο προστασίας καταναλωτών. Μπορείτε να τον βρείτε στο site της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εδώ. Πηγαίνοντας στη σελίδα 3237, βλέπουμε το άρθρο 9στ με τον τίτλο: Περιπτώσεις παραπλανητικών εμπορικών πρακτικών. Στην παράγραφο κγ, αναφέρεται επί λέξη ότι παραπλανητική εμπορική πρακτική είναι: (δες κόκκινη επισήμανση παρακάτω).


Νόμος προστασίας καταναλωτή - Ορισμός πυραμιδωτού συστήματος πωλήσεων.


δημιουργία, λειτουργία ή προώθηση ενός πυραμιδωτού συστήματος πωλήσεων, όπου ο καταναλωτής θεωρεί ότι έχει την ευκαιρία για μεγαλύτερο όφελος με την εισαγωγή άλλων καταναλωτών στο σύστημα, παρά με την ίδια την πώληση ή την κατανάλωση των προϊόντων.


Επομένως αυτό το οποίο ισχύει και για τα μέλη της WorldVentures. Άρα μιλάμε για μια πυραμίδα, η οποία βάση νόμου απαγορεύεται ως ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ.

Το ίδιο ακριβώς αναφέρει και το Υπουργείο Ανάπτυξης σε ανακοίνωσή του στην επίσημή του ιστοσελίδα, που μπορείτε να δείτε εδώ
Σύμφωνα την ανακοίνωση του υπουργείου ανάπτυξης (27-07-2013), τέτοια πυραμιδωτά συστήματα απαγορεύονται, και οι καταναλωτές καλούνται να τηλεφωνούν στο 1520 (γενική γραμματεία καταναλωτή) ώστε να γίνει ο έλεγχός τους. Δες την επόμενη εικόνα.
Ανακοίνωση Υπουργείου Ανάπτυξης.

Επίσης, και η Αστυνομία Κύπρου έχει βγάλει ανακοίνωση στο επίσημό της site σχετικά με αυτή την απάτη, την οποία μπορείτε να δείτε κάνοντας κλικ εδώ.

Επομένως απαιτείται πολύ μεγάλη προσοχή σε τέτοια θέματα, μιας και οι απατεώνες ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν , και οφείλουμε όλοι εμείς να είμαστε ενήμεροι.